Door de komst van het internet lijken de mogelijkheden eindeloos te zijn geworden. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Veel werkzaamheden worden met behulp van het internet uitgevoerd. Ook maakt het internet onder andere het thuiswerken eenvoudiger. De cloud speelt daar een grote rol in. Maar wat is een cloud oplossing eigenlijk?

Veel gegevens en bestanden worden online opgeslagen, zodat je er zowel op kantoor als thuis mee verder kunt werken. Vaak wordt daarvoor voor een cloud oplossing gekozen. Maar wat is een cloud oplossing? In dit blog staan wij stil bij de mogelijkheden van een cloud oplossing voor jouw bedrijf.

Wil jij innoveren en jouw idee uit laten werken in samenwerking met Beeliners? Wij helpen je graag! Kom eens vrijblijvend langs voor een kopje koffie en we bespreken graag met jou de mogelijkheden.

Wat is de cloud?

Op het moment dat je werkt met een laptop of computer, sla je jouw bestanden, software en data ergens op. Dit kan op verschillende plekken. De eigen computer, een lokale server of in de cloud. Daarbij werkt het opslaan van gegevens op de cloud net iets anders dan op de eigen computer of een lokale server.

De cloud is namelijk geen tastbare opslagplek. Wanneer je de cloud letterlijk vertaald, krijg je de Nederlandse term ‘wolk’, wat de werking van de cloud al aardig weergeeft. De cloud vervangt namelijk de functie van de lokale server of eigen computer.

Voorbeeld:
Je maakt voor je werkzaamheden gebruik van bepaalde software. Deze is op jouw eigen computer geïnstalleerd, daardoor zit je vast aan jouw eigen werkplek. Je kunt enkel van deze software gebruik maken wanneer je op deze specifieke computer aan het werk bent. Wanneer je de software installeert in de cloud (en ook de bestanden daar opslaat), ben je niet meer afhankelijk van één specifieke werkplek. Je kunt vanaf elke plek op elk gewenst moment bij de data.

Zakelijke cloudoplossingen

Met een zogenaamde werkplek in de cloud maak je het dus eenvoudiger om op elk gewenste plek te werken. Toch kunnen wij het ons voorstellen dat je nog niet helemaal overtuigd bent van de cloud. Past het wel bij jouw organisatie? En is het een effectieve oplossing? Niet iedere cloud oplossing past bij iedere organisatie. Iedere organisatie is immers uniek en vereist daarom een persoonlijke aanpak.

Om te kunnen werken in de cloud is er geen standaardoplossing die geschikt is voor iedere organisatie. Het tegendeel is waar. Er zijn veel verschillende soorten cloudoplossingen op de markt met ieder zijn eigen voor- en nadelen.

Cloudoplossingen in samenwerking met Beeliners

Een passende cloudoplossing vinden voor jouw organisatie kan een hele opgave zijn. Beeliners is graag jouw metgezel in de zoektocht naar een passende cloud oplossing voor jouw organisatie. Daarbij profiteer je direct van drie voordelen:

  • Oplossing passend bij jouw organisatie. Doordat wij met jou het gesprek aangaan, kunnen wij de behoeftes met betrekking tot de cloud in kaart brengen en daar een passende oplossing bij zoeken.
  • Samenwerken aan een oplossing. Dankzij korte lijntjes ben jij nauw betrokken bij het proces.
  • Veiligheid door ontwerp. Wij nemen de beveiliging van gegevens en data al vanaf de ontwerpfase mee.

Samen met Beeliners werken in de cloud

Ben jij op zoek naar een passende cloudoplossing voor jouw organisatie? En wil jij deze zoeken in samenwerking met Beeliners? Wij helpen je graag! Kom eens vrijblijvend langs voor een kopje koffie en we bespreken graag met jou de mogelijkheden.