Veel organisaties willen graag met iets nieuws op de markt komen. Of het nu een verbeterd product is, of iets compleets nieuws, de consument verwacht van bedrijven dat zij continu meegaan met de nieuwste technologieën. Voldoe je niet aan dit verwachtingspatroon? Dan is de kans groot dat jouw consument overstapt naar je concurrent.

Door je bestaande producten uit te breiden met nieuwe functies of door compleet nieuwe producten op de markt te brengen, zorg je ervoor dat jouw consument tevreden is en blijft. Maar waar moet je beginnen? Start je zomaar met iets nieuws? Of zit er nog potentie in je huidige product? Bij innoveren kun je kiezen tussen verbeteren en vernieuwen. Maar wat is het verschil?

Wil jij innoveren en jouw idee uit laten werken in samenwerking met Beeliners? Wij helpen je graag! Kom eens vrijblijvend langs voor een kopje koffie en we bespreken graag met jou de mogelijkheden.

Wat is verbeteren?

Bij het verbeteren van een product ga je uit van je bestaande producten. Je gaat op zoek naar mogelijkheden om nieuwe functies aan je bestaande product toe te voegen. Het kan ook zijn dat een bestaande functie onvoldoende werkt. In dat geval kun je ervoor kiezen om bestaande functies te optimaliseren. Ook dat valt onder het verbeteren van je product.

Verbetertrajecten kunnen grote gevolgen hebben voor de manier waarop je werkt, dus het is belangrijk om je stakeholders te betrekken in dit proces.

Wat is vernieuwen?

Kies je voor vernieuwen? Dan laat je je bestaande producten volledig los en begin je van voor af aan. Je gaat aan de slag om een compleet nieuw product te ontwerpen. Het doel hiervan is om los te komen van de bestaande situatie en zodoende nieuwe mogelijkheden te benutten.

Vernieuwen gaat over het creëren van een compleet nieuwe situatie. Je bewandelt onbekende wegen op zoek naar een nieuw product of dienst. Vernieuwen gaat gepaard met het kunnen oplossen van complexiteit en onzekerheid. Het vraagt om een intuïtieve aanpak, omdat je nog geen data hebt om je besluiten op te baseren.

Samen met Beeliners werken aan jouw innovatie

Heb jij een goed idee voor een product, dienst, proces of technologische innovatie? En wil jij jouw idee uit laten werken in samenwerking met Beeliners? Wij helpen je graag! Kom eens vrijblijvend langs voor een kopje koffie en we bespreken graag met jou de mogelijkheden.

Also interesting

 • 7 tips om een innovatieworkshop met je team te organiseren

  Een innovatieworkshop is een interactieve sessie die is ontworpen om deelnemers te helpen nieuwe ideeën te genereren, creatieve oplossingen te bedenken en innovatieve processen te ontwikkelen. Tijdens een innovatieworkshop kunnen deelnemers samenwerken en brainstormen om nieuwe perspectieven te ontdekken en bestaande problemen op te lossen. Innovatieworkshops kunnen worden georganiseerd voor… Read More

  More information

 • Hoe word je innovatief

  Hoe word je innovatief? Creëer een creatieve mindset

  Je bedrijf wil met nieuwe ideeën op de markt komen. Het bestaande product uitbreiden of iets compleet nieuws bedenken. Maar wat als er maar geen ideeën komen? Wat als zowel jij als je collega’s vastlopen? Hoe zorg je er dan voor dat je toch met iets nieuws komt? Hoe word… Read More

  More information

 • Wat is innovatie?

  Als organisatie wil je natuurlijk niets liever dan een product of dienst verkopen waar jouw doelgroep meer dan tevreden mee is. Maar door de snelle technologische ontwikkelingen kan het maar zo zijn dat jouw product of dienst sneller verouderd dan je vooraf voor ogen had. Door te innoveren zorg je… Read More

  More information